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Datenblatt

TypRotwein
Region
Rebsorten
Produzent
AllergiehinweisEnthält Sulfite
Alkoholgehalti14,0%

Lagern oder trinken

14º C

Essen und Wein

Reisgerichte mit Fleisch / Zicklein / Spanische Würste

Bewertungen und Auszeichnungen

202093 PK
201993 PK91 PN
201490 PK
PK: ParkerPN: Peñín

Weinkritiker BewertungenBewertungen von Parker

The red 2019 Tentenublo was produced with the fruit from different plots planted with Tempranillo, Garnacha and white grapes in the Sobremoro paraje (a place in Viñaspre that has 300 hectares) that has red sandstone soils that produces powerful wines. Each plot is fermented separately, in concrete or plastic bin, depending on the size, and the wines matured also separately in different oak barrels for nine months. 2019 is a riper vintage, and the wines show it. This has a heady perfume with something earthy, floral, with tons of aromatic herbs (rosemary, thyme, lavender), nutmeg, clove and other spices reminiscent of a vermouth, with notes of ink, a bit mysterious (soy sauce?) and attractive, with notes of black fruit. The palate is medium to full-bodied, very complete, with fine tannins and a powerful mouthfeel. This has 14.5% alcohol but doesn't feel warm at all. This has personality and is very attractive. 13,633 bottles produced. It was bottled in July 2021.

— Luis Gutiérrez (14.7.2022)Robert Parker Wine Advocate Jahrgang 2019 - 93 PARKER

Kundenrezensionen

3,8/5
4 Rezensionen
Jahrgang:

Das Weingut

Tentenublo Wines

Tentenublo Wines

Dem Winzer und Önologen Roberto Oliván liegt es fern, jemanden nachzuahmen; auch möchte er nicht, dass seine Weine in ein Korsett gezwängt werden. Vielleicht ist das der Grund, warum Luis Gutiérrez (Verkoster bei Wine Advocate) Roberto als einen der Anführer der Revolution der neuen DO Rioja bezeichnet oder warum der Master of Wine Tim Atkin ihn zum Jungwinzer des Jahres 2015 ernannt hat. In der kleinen Ortschaft Viñaspre stellt Roberto Terroir-Weine mit handwerklichen Methoden...

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