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Michelini i Mufatto A Merced 2017

Michelini i Mufatto A Merced

2017
92
PARKER

34,40

/ Fl. 0,75 L (45,87 €/l)
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Datenblatt

TypRotwein
Region
Rebsorten
Produzent
AllergiehinweisEnthält Sulfite
Alkoholgehalti12,5%
Produktion:2.000 - 3.000 Flaschen

Der Wein

A Merced ist einer der Vinos de Villa von Michelini i Mufatto und trägt eindeutig das Gütezeichen des Hauses: mittelkräftiger Körper, gemäßigter Alkoholgehalt und Finesse. Ein komplexer Wein mit blumigen Aromen, aber auch Noten von Blut, Asche und Trüffel. Ein tiefgründiger und geheimnisvoller Wein, der von Winzern erzeugt wird, die nicht nur etwas vom Wein verstehen, sondern auch vom Bierzo.

Essen und Wein

embutidos-y-jamon
Würst und Schinken
cocidos-y-potajes
Eintöpfe und Schmorgerichte
arroces
Reis
caza
Wildgerichte
quesos-curados
Reife Käse

Bewertungen und Auszeichnungen

202294 PK
202195 PK
202093 PK
201995 PK
201894 PK16.5 JR
201792 PK
PK: ParkerJR: Jancis robinson

Weinkritiker BewertungenBewertungen von Parker und Jancis Robinson

The 2019 A Merced was produced with grapes from three vineyards in the village of San Lorenzo (Ponferrada) on schist, slate and quartz soils, all in the Alto de Valdecañada (where the Encrucijada vineyard is and where they are going to move their winery and center of operations). It fermented with 100% full clusters matured in used barrels for 14 months. Since 2019, they have not added any sulfur in the grapes. It's clean and floral, with notes of blood and meat, perfumed and with good tension. This is medium-bodied with moderate ripeness and alcohol (12.5%). There is more complexity and depth here than in the 2018, and it is fresh, fine and elegant. 5,000 bottles and 30 magnums produced. All the 2019s were bottled after the 2020 harvest in November 2020.

— Luis Gutiérrez (31.1.2022)Robert Parker Wine Advocate Jahrgang 2019 - 95 PARKER

I find a chalky and organic profile on the nose, mineral, ash, truffle. The red fruit is rising from the back. It has the unmistakable finesse of the Michelini winemaking. White-pepper notes, with fresh red-fruit flavours and tense acidity. It is a Bierzo out of the box where you cannot expect concentration.

— Ferran Centelles (27.7.2020)JancisRobinson.com Jahrgang 2018 - 16.5 JANCIS ROBINSON

Kundenrezensionen

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Vinifikation

Material zur WeinbereitungTon-Amphoren
ReifungszeitZwischen 14 und 20 Monate
Alter der FässerGebraucht
HolzartFranzösische Eiche
Klärung und FilterungUngefilterter

Weinberg

Alter des Rebbergs80 Jahre
BodenQuarz / Schiefer
KlimaKontinental mit atlantischem Einfluss
OrientierungNorden