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Le Clarence de Haut-Brion 2011

Le Clarence de Haut-Brion

2011
90
PARKER
17
JANCIS ROBINSON
92
SUCKLING
92
DECANTER

Andere Flaschengrössen und Jahrgänge

166,90

/ Fl. 0,75 L (222,53 €/l)
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  • 4.74/5 Bewertung von Trusted Shops
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Datenblatt

TypRotwein
Region
Rebsorten
Produzent
AllergiehinweisEnthält Sulfite
Alkoholgehalti13,0%

Wie schmeckt dieser Wein?

Farbe
Violett
Bouquet
Intensiv / Himbeere / Brombeere / Kirschen / Olivencreme / Rauchige Noten
Gaumen
Elegant / Strukturiert / Lang

Lagern oder trinken

Zwischen 16º C und 18º C servieren

Bewertungen und Auszeichnungen

202091-93+ PK17+ JR96-97 SK92 DC
201992-94 PK16.5+ JR95-96 SK93 DC
201892+ PK17 JR97 SK92 DC
201792 PK16 JR95 SK92 DC
201693 PK17 JR94 SK93 DC
201593+ PK17- JR95 SK91 DC
PK: ParkerJR: Jancis robinsonSK: SucklingDC: Decanter

Weinkritiker BewertungenBewertungen von Parker, Jancis Robinson und Suckling

Blended of 51.3% Merlot, 13.1% Cabernet Franc, 33% Cabernet Sauvignon and 2.6% Petit Verdot, the medium to deep garnet-purple colored 2016 Le Clarence de Haut-Brion features beautiful rose hip tea, fallen leaves and black olives scents over a core of redcurrant jelly, cassis and pencil shavings plus touches of menthol and pencil lead. Medium-bodied, the palate is finely crafted with delicate red and black fruits laced with loads of earthy accents, framed by grainy tannins and finishing on a lingering mineral note.

— Lisa Perrotti-Brown (30.11.2018)Robert Parker Wine Advocate Jahrgang 2016 - 93 PARKER

Tasted blind. Sweet and fairly ripe. A bit austere on the end. But lots of fruit on the way there.

— Jancis Robinson (22.1.2020)JancisRobinson.com Jahrgang 2016 - 17 JANCIS ROBINSON

The wild-blackberry and smoky nose draws you into this excellent Pessac-Léognan that marries concentration and freshness beautifully, feeling deceptively light on the palate, thanks to its lively acidity. Long, cool and minerally finish. The second wine of Haut-Brion and a blend of 51.3 per cent merlot, 33 per cent cabernet sauvignon, 13.1 per cent cabernet franc, and 2.6 per cent petit verdot. Try in 2021.

— James Suckling (3.2.2019)JamesSuckling.com Jahrgang 2016 - 94 SUCKLING

Kundenrezensionen

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Vinifikation

ReifungszeitZwischen 18 und 22 Monate
Alter der FässerNeu und von einem Wein
HolzartFranzösische Eiche

Weinberg

BodenKies an der Oberfläche
KlimaAtlantisch mit mediterranem Einfluss

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