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Château Lafaurie-Peyraguey 2020

Château Lafaurie-Peyraguey

2020
93-95+
PARKER
16
JANCIS ROBINSON
96-97
SUCKLING

Andere Flaschengrössen und Jahrgänge

92,20

/ Fl. 0,75 L (122,93 €/l)
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Datenblatt

TypEdelsüßer Wein
Region
Rebsorten
Produzent
AllergiehinweisEnthält Sulfite
Alkoholgehalti14,5%

Der Wein

Dieser 1er Cru ist einer der angesehensten der Sauternes-Appellation. Ganz in der Nähe von Yquem auf den Höhen von Bommes erstreckt sich das Château Lafaurie Peyraguey über 32 Hektar eines herrlichen Terroirs aus Kies und Ton. Die Rebsorte besteht zu 90% aus Semillon, zu 8% aus Sauvignon und zum Rest aus Muscadelle.

Wie schmeckt dieser Wein?

Farbe
Pfirsichgelb / Hell
Bouquet
Zitrusfrüchte / Honig / Birne
Gaumen
Reich / Ölig / Frisch / Abgerundet / Langer Abgang

Lagern oder trinken

Zwischen 9º C und 11º C servieren

Essen und Wein

Gänseleber / Nachtische / Fasan

Bewertungen und Auszeichnungen

202093-95+ PK16 JR96-97 SK
201992-94+ PK18 JR93-94 SK
201892-94+ PK16.5 JR96 SK
201795 PK16.5 JR97 SK
201695+ PK16 JR98 SK
201594 PK17.5 JR97 SK
PK: ParkerJR: Jancis robinsonSK: Suckling

Weinkritiker BewertungenBewertungen von Parker, Jancis Robinson und Suckling

The nose of the 2017 Lafaurie-Peyraguey explodes with bombastic tropical fruits, stone fruit preserves, spices and florals with honey-nut nuances and a waft of crushed rocks. The palate is rich, concentrated, spicy, layered and fresh, finishing long. The blend is 95% Sémillon and 5% Sauvignon Blanc.

— Lisa Perrotti-Brown (16.3.2020)Robert Parker Wine Advocate Jahrgang 2017 - 95 PARKER

Deep gold. Botrytis. Lots of sweetness but lots of subtlety too. Pungent lychee notes. Grainy texture promises well for the future. Still quite chewy.

— Jancis Robinson (10.11.2021)JancisRobinson.com Jahrgang 2019 - 18 JANCIS ROBINSON

A wine with fresh, clean botrytis influence and lemon curd, sliced apricot, dried apricot and apricot confiture. This has striking purity with such intense flavors of peach and apricot custard, apricot pastry and a very elegant and supple, fleshy-fruit texture with acidity that holds such freshness on the finish. Elegance and freshness meets power and purity. Concentrated in every respect – flavors, sugar and acidity. Drink now or age for a considerable time, as you prefer.

— James Suckling (20.12.2020)JamesSuckling.com Jahrgang 2017 - 97 SUCKLING

Kundenrezensionen

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Weinberg

BodenKies an der Oberfläche / Ton
KlimaSeeklima