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Château Ducru Beaucaillou 2019

Château Ducru Beaucaillou

2019
97-100
PARKER
99-100
SUCKLING
98
DECANTER

Andere Flaschengrössen und Jahrgänge

288,00

/ Fl. 0,75 L (384,01 €/l)
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Datenblatt

TypRotwein
Region
Rebsorten
Produzent
AllergiehinweisEnthält Sulfite
Alkoholgehalti13,0%

Der Wein

Obwohl das Château Ducru-Beaucaillou eine lange Tradition hat und seine Weine oft als Inbegriff der Bordeaux-Region und insbesondere des Médoc angesehen werden, produziert es derzeit die besten Weine seiner Geschichte. Ein Beweis dafür ist dieser Château Ducru-Beaucaillou 2016, ein spektakulär reichhaltiger und üppiger Wein in einem seiner größten Jahrgänge. Ein echtes Juwel einer außergewöhnlichen Klasse, das fruchtige Eleganz, gute Struktur und Mineralität miteinander vereint. Ein Genuss, der in den nächsten fünf Jahren seinen Höhepunkt erreichen wird und den Sie die nächsten 50 Jahre genießen können.

Bewertungen und Auszeichnungen

202095-97 PK98-99 SK98 DC
201997-100 PK99-100 SK98 DC
201898 PK17.5 JR99 SK97 DC
201796+ PK16.5 JR98 SK95 WS96 DC
201698+ PK16.5 JR99 SK97 WS97 DC
201597 PK17.5 JR97 SK97 WS98 DC
PK: ParkerJR: Jancis robinsonSK: SucklingWS: Wine spectatorDC: Decanter

Weinkritiker BewertungenBewertungen von Parker, Jancis Robinson und Suckling

Deep purple-black in color, the 2017 Ducru-Beaucaillou slowly unfurls to reveal beautifully fragrant notes of warm kirsch, wild blueberries, fresh red and black currants and violets with wafts of underbrush and Earl Grey tea. Medium-bodied, the palate has great freshness and elegance, with very well-played, plush tannins and bags of perfumed fruit, finishing on a lingering spicy note. The wine was aged for 18 months in 100% new French oak barrels. The blend is 90% Cabernet Sauvignon and 10% Merlot.

— Lisa Perrotti-Brown (16.3.2020)Robert Parker Wine Advocate Jahrgang 2017 - 96+ PARKER

Tasted blind. Deep ruby colour. Quite mineral and cool on the nose – there is a leafy edge of pencil shavings against fresh blackcurrant. Vibrant, lively fruit on the palate – a mix of red and black fruit together. The structure is sinewy, promoting more of the leafy, graphite tones. This is chiselled and firm for now, it will require patience.

— Tom Parker (16.9.2021)JancisRobinson.com Jahrgang 2017 - 16.5 JANCIS ROBINSON

Attractive, intense aromas of ripe blueberries, currants and more savory, tarry notes, as well as iodine, violets and cassis. The palate has a supple and succulent feel. This is cabernet in outright seductive mode, offering such fluid tannins and mouth-filling length. A blend of 90% cabernet sauvignon and 10% merlot. One of the stars of the vintage. Drink or hold.

— James Suckling (20.12.2020)JamesSuckling.com Jahrgang 2017 - 98 SUCKLING

Kundenrezensionen

5,0/5
4 Rezensionen
Jahrgang:

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