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Artífice Tinto 2019

24,70

/ Fl. 0,75 L (32,94 €/l)
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Datenblatt

TypRotwein
Region
Rebsorten
Produzent
AllergiehinweisEnthält Sulfite
Alkoholgehalti12,5%

Lagern oder trinken

Zwischen 15º C und 17º C servieren

Essen und Wein

Lamm mit feinen Kräutern / Reisgerichte mit Fleisch / Kaninchen mit feinen Kräutern

Bewertungen und Auszeichnungen

201993+ PK
201893 PK
201792+ PK15.5 JR
201680 PK91 PN
201592 PK91 PN
PK: ParkerJR: Jancis robinsonPN: Peñín

Weinkritiker BewertungenBewertungen von Parker und Jancis Robinson

Produced with Listán Negro from different vineyards, altitudes and soils, the 2018 Artífice Tinto fermented mostly in stainless steel with some stems, thanks to the new destemmer he bought. The wine matured separately in oak barrels and foudres for 10 to 11 months and then was blended together and bottled. It has a meaty note on the nose, quite different from the majority of Listán Negro wines from the island, reminiscent of boiled ham, with a smoky/flinty touch. It's juicy and very pleasant, with a soft texture. With time in the glass, notes of dried petals and subtle pumice stone emerge, along with a peppery twist and volcanic undertones. It has bright flavors and very good freshness, tasty, spicy and a little herbal with nuances that Pérez attributes to the use of the stems. It's only stems... but I like it! 8,500 bottles and 280 magnums produced. It was bottled in March 2018.

— Luis Gutiérrez (31.8.2020)Robert Parker Wine Advocate Jahrgang 2018 - 93 PARKER

A little raw. Light and fresh and a little chewy. Something not quite vinifera about this.

— Jancis Robinson (25.2.2020)JancisRobinson.com Jahrgang 2017 - 15.5 JANCIS ROBINSON

Kundenrezensionen

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Vinifikation

ReifungszeitZwischen 10 und 12 Monate
HolzartFranzösische Eiche

Das Weingut

Borja Pérez Viticultor

Borja Pérez Viticultor

Seit Borja Pérez im Jahr 2011 die Leitung des Unternehmens übernommen hat, ist er sich über die Grundlagen seines Weinprojekts auf Teneriffa klar: vulkanische Böden, atlantisches Klima und lokale Sorten. Die Weine fühlen sich agil am Gaumen an und ihre Holz- und Fruchtbestandteile sind nicht exzessiv. Sie werden nachhaltig und unter biodynamischen Aspekten mit dem Ziel hergestellt, die lokalen Sorten, die in Vergessenheit geraten waren, wieder zum Leben zu erwecken. Borja...

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