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De Sousa Caudalies Grand Cru

De Sousa Caudalies Grand Cru

BIODYNAMISCH
94+
PARKER
16.5
JANCIS ROBINSON
93
SUCKLING
90
WINE SPECTATOR
93
DECANTER
Ausverkauft

95,85

/ Fl. 0,75 L (127,81 €/l)

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  • 4.74/5 Bewertung von Trusted Shops

Datenblatt

TypChampagner
Region
Rebsorten
Produzent
AllergiehinweisEnthält Sulfite
Alkoholgehalti12,5%

Der Wein

Die Qualität beginnt im ersten Moment für die Pflege der Weinberge und der Erde, daher übt Erick de Sousa den biodynamischen Anbau aus, der das Terroir redinamisiert.

Auch hier ist es möglich, in dieser Cuvée de Caudalies die qualitative Regelmäßigkeit ihrer Herstellung zu überprüfen. Dieser Blanc de Blanc wird zu 100% in Kastanienfässern (15% davon neu) angebaut, die Trauben stammen aus über 50 Jahre alten Reben.

Wie schmeckt dieser Wein?

Farbe
Strohgelb
Bouquet
Reife, weisse Frucht / Brioche / Reifenoten
Gaumen
Fein / Elegant / Komplex / Blanciert

Lagern oder trinken

Zwischen 8º C und 10º C servieren

Essen und Wein

Kaviar / Meeresfrüchte / Steinbutt

Weinkritiker BewertungenBewertungen von Parker, Jancis Robinson und Suckling

The intensely citrus colored NV Cuvée des Caudalies Grand Cru Extra Brut is 100% old-vines Chardonnay from Avize. (This edition is based on the 2013 vintage, with 50% of the perpetual reserve, and was bottled in April 2014 and disgorged in October 2017.) The wine opens with an intense, concentrated, still yeasty and toasty bouquet with lots of brioche and matured "réserve" aromas. Pure and linear on the palate but also rich and intense, with a charming roundness (dosage of five grams per liter), this is a still terribly young but well-structured and expressive Cuvée des Caudalies, and the finish reveals remarkable salty purity, complexity and mineral tension. I would surely enjoy the 2010 Millésime earlier than this reserve-dominated NV cuvée, as the aging potential should be excellent. Tasted in Reims, April 2018.

— Stephan Reinhardt (31.8.2018)Robert Parker Wine Advocate94+ PARKER

Delicate nose with some hint of passion-fruit aromas. Lively and quite ethereal. Pretty dry finish.

— Jancis Robinson (27.5.2015)JancisRobinson.com16.5 JANCIS ROBINSON

Old chardonnay vines from Avize, fermented in oak and a reserve wine solera blended in. This has a very focused and subtly complex personality with a deep-set, rich, peach, lemon and grapefruit feel. It delivers a long, salty mineral thread at the finish. Super concentrated and distinctive. Drink now or hold. Disgorged January 2019.

— James Suckling (2.9.2019)JamesSuckling.com93 SUCKLING

Kundenrezensionen

5,0/5
1 Rezension

Weinberg

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